Hoppa till sidans innehåll

Guld till Åkersberga i H35

2017-04-03 10:49
Favoriterna och urstarka Åkersberga vann slutspelet i H35
  • Uppdaterad: 2017-04-03 10:58

Nedan en härlig rapport från Ted Mellin, KLTK/Håkan

-----

Det var fyra taggade lag som en mulen men ljummen lördag den 1 april äntrade arrangören Hudiksvalls TK:s mysiga tennishall för att kämpa om de ädlaste av valörerna för klubblag under två slutspelsdagar. Slutspelslagen bestod av Hudiksvalls TK, Åkersberga TK, Varbergs TK samt Kungliga Lawn TK. Semifinallagen lottades efter seedning till ÅTK vs Hudiksvalls TK samt Varbergs TK vs KLTK.

 

ÅTK visade stor klass redan från början och visade upp det fina spel som också ledde dem till serievinst i Stockholms regionen och kunde utan större problem besegra Hudiksvalls TK med 4-0 och var därmed klara för söndagens final.

 

Den andra semifinalen mellan Varbergs TK och KLTK visade sig emellertid bli en något jämnare historia. Första och andra singeln blev tuffa bataljer mellan Michael Henriksson och Fredrik Söderlindh samt Melker Ekberg och Ted Mellin. Efter bägge fighterna och totalt över 4 timmars spel så stod det 1-1 i matcher med vinst för Söderlindh och Ekberg; med exakt samma siffror i respektive match 6-3, 7-6. 

 

Tredje singelns utgång och resultat skulle bli avgörande även för dubbeln och Christoffer Marshall från Varbergs TK och Mikael Houlst från KLTK möttes där Houlst drog längsta strået och vann med 6-4, 6-1 och KLTK tog därmed den totala ledningen med 2-1. KLTK behövde vinna totalt 6 game i sista dubbelmatchen för att säkra avancemang till söndagens final. Michael Henriksson/Melker Ekberg visade dock stor klass som efter en obeskrivligt nervös match hos alla inblandade vann mot John Flodin och Fredrik Mellin med 6-2, 6-2. Resultatet i den totala matchen blev således 2-2 i matcher, 6-6 i set men Varbergs TK gick efter räkning vidare till final på ett games skillnad med 39-38.

 

Lördag kväll bjöd Hudiksvalls TK sedan samtliga lag på middag och det var en mycket trevlig kväll och tillställning som var extremt uppskattat hos samtliga av helgens slutspelare.

 

Söndagen inleddes med en härlig värme och vårkänslor i luften där solen gassade utanför tennisklubben hela dagen. 

 

I matchen om guldet möttes Jonas Nilsson och Michael Henriksson på första singeln och det blev en mycket välspelad match där Nilsson gick segrande ur striden med siffrorna 7-6, 6-2. På andra singeln möttes Patrik Evers och Melker Ekberg och det visade sig bli en mycket spännande och rafflande match. Evers vann ett jämt första set men Ekberg kom snyggt tillbaka och kunde vinna andra. Matchen fick således avgöras i skiljeset där Ekberg var den starkare och kunde utjämna totalen i matchen till 1-1. Tredje singeln spelades mellan Gustaf Mattsson från ÅTK och Christoffer Marshall. Mattsson var den något starkare och gav ÅTK ledningen med 2-1 i totalen efter siffrorna 6-3, 6-2. Efter en stabil seger även i dubbeln med 6-3, 6-3 stod det klart att ÅTK var svenska mästare med totalen 3-1.

 

Matchen om tredje platsen mellan KLTK och Hudiksvalls TK slutade med 4-0 seger för KLTK och som lite lätt besvikna efter att inte ha nått finalen ändå var mycket nöjda med att vinna SM brons.

 

Stort grattis till Åkersberga TK som mycket välförtjänt tog SM guld! Och även stort grattis till Varbergs TK som lika välförtjänt tog SM silver!

 

Sist men inte minst, stort tack till Niklas Bergström och Hudiksvalls TK för ett mycket trevligt, bra och proffsigt genomfört arrangemang denna helg! Tennis på hög nivå kombinerat med socialt umgänge när det är som bäst.

 

Ted Mellin/KLTK

Skribent: Håkan S
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Sveriges Tennisveteraner - Tennis
Louise Björkhager, Lidnersgatan 10
11253 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0706-70 05 24
E-post: This is a mailto link

Se all info