Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SvTF


Den 27 september inleds årets upplaga av Vintertouren med spel i Falu Pre-Future. Hela kalendern finns publicerad här.
 
Svenska Tennisförbundet har tecknat ett treårigt samarbetsavtal med Elite Hotels.
 
Rebecca Peterson fortsätter att övertyga i Guangzhou, Kina. Sverigetvåan är framme i kvartsfinal efter en klar seger i onsdagens andrarunda.
 
I helgen tog Sverige klivet tillbaka i division 1 i Davis Cup. Första uppgiften nästa år blir Ukraina på bortaplan.
 
Roland Hansson har haft stor betydelse för tennisens utveckling, såväl i Sverige som internationellt. I samband med Davis Cup-matchen mot Litauen tog han emot Internationella Tennisförbundets utmärkelse ”Award for Services to the Game”.
 
Två internationella tennisveckor för herrar, i Jönköping och Falun, står för dörren. Veckan före respektive futuretävlingar har spelarna chans att knipa wildcardplatser.
 
Rebecca Peterson inledde WTA-tävlingen i Guangzhou, Kina, med en tung skalp. Svenskan besegrade åttondeseedade amerikanskan Alison Riske i två raka set.
 
De svenska landslagen klättrar i Fed Cup- och Davis Cup. Maria Strandlund Tomsvik, landslagsansvarig, hoppas att årets framgångar bara är ett steg på vägen.
 
Nedflyttning i fjol – då såg Davis Cup-laget till att klättra tillbaka direkt. Sverige vann lördagens dubbel mot Litauen och spelar därmed i den näst högsta divisionen nästa år.
 
Det är fördel Sverige mot Litauen. Bröderna Elias och Mikael Ymer gav hemmalaget 2–0 i fredagens inledande singlar. ”Varenda seger för Sverige och i Davis Cup är väldigt speciell”, säger Mikael.
 
I morgon fortsätter Sveriges jakt på en division 1-plats i Davis Cup. Bröderna Elias och Mikael Ymer tar hand om fredagens singlar i den direkt avgörande uppflyttningsmatchen mot Litauen i Båstad.
 
Nedräkningen fortsätter. Sverige och Litauens Davis Cup-lag är på plats i Båstad inför helgens match om en plats i division 1 nästa säsong.
 
Svenska Tennisförbundet direktsänder Sveriges jakt på uppflyttning i Davis Cup 15-17 september.
 

Christer har ordet

(2017-09-11 16:08)
I sitt nyhetsbrev skriver generalsekreterare Christer Sjöö om förväntningar och utmaningar inför tennishösten 2017.
 
Helgens regionskval i Sofias Cup – lagtävlingen för flickor 12 år – blev extra speciellt för spelarna som fick möjlighet att träffa förebilden Sofia Arvidsson.
 

Postadress:
Sveriges Tennisveteraner - Tennis
Louise Björkhager, Lidnersgatan 10
11253 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0706-70 05 24
E-post: This is a mailto link

Se all info